2019-11-29T09:10:37+01:00 29. новембра, 2019. 09:10 |

Пожаревац: 40 година СДИТ-а

Поводом 40 година постојања и деловања Савеза друштава инжењера и техничара у градском здању у Пожаревцу приређен је пријем. Честитајући годишњицу СДИТ-у, у оквиру кога делује осам струковних друштава, председник Скупштине града Пожаревца, Бојан Илић истакао је да све што су инжењери радили  и стварали током протеклих 40 година је допринело развоју ове средине.

Милутин Станковић, председник СДИТ-а Пожаревац је говорио о циљевима деловања организације:

-Савез је у протеклом периоду био усмерен ка решавању проблематике уштеде свих видова енергије, израде просторних планова, увођења нових технологија, планирања комуналне инфраструктуре, могућности развоја пољопривредне производње, деловања у области екологије и заштите животне средине, заштите материјала и одржавања средстава рада, образовања, објављивања стручних публикација и књига и стручног усавршавања.

У току постојања СДИТ је остварио добру сарадњу са образовним установама, привредним друштвима, институтима и факултетима.

Пријему је присуствовао и др Игор Марић, председник Савеза инжењера и техничара Србије, као и бројне званице.

Овом пригодом, председник СДИТ-а Милутин Станковић уручио је повеље Граду Пожаревцу, Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“, Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ и Политехничкој школи. Од појединаца, повељу су добили др Игор Марић, Војислав Пајић, мр Горан Николић, Груја Милош и проф. др Драгиша В. Обрадовић.

Пратећи обележавање годишњице СДИТ Пожаревац је у настојању да забележи постигнуте резултате као и историју, објавио монографију „40 година постојања и рада 1979-2019“.

Д. Д.