2019-11-19T11:40:17+01:00 19. новембра, 2019. 11:40 |

Пожаревац: Акција добровољног давалаштва

У Дому Црвеног крста Пожаревац одржана је акција добровољног давања крви на којој је, за потребе лечења болесника у пожаревачкој болници, на клиникама и у здраственим установама у Београду прикупљено 75 јединица крви.

Ово је традиционална акција добровољног давања крви у којој су учествовале побратимљене месне заједнице „Ердоглија“ из Крагујевца и „Чачалица“ из Пожаревца.

Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревац, рекао је да се стицајем околности акција одржава у Дому црвеног крста, а  да ће се од наредне године одржавати у новим просторијама МЗ „Чачалица“ које ће до тада бити изграђене.

– Захвалио бих се нашој братској месној заједници и организатору овог великог скупа, Црвеном крсту. Ово је један мали допринос томе што је Пожаревац  најхуманији град у Републици Србији. Надам се да ће и остале месне заједнице и грађани наставити са добровољним давањем како би доказали да је Пожаревац најхуманији град у Србији, рекао је Илић.

Добровољном давалаштву присуствовали су и Миле Рајић, Рајко Стјеповић, председници месних заједница „Чачалица“ и „Ердоглија.

И.Р.