ТЕРЕН КОД „МЕСАРА“ КАО  УТРИНА

               Пожаревац слови за једини град у Србији који нема адекватан помоћни фудбалски терен. Обележавају се бројне  јубиларне годишњице,па ће ваљда, ускоро да се обележи и пуних девет деценија о  идеји која још није остварена а односи се  на изградњу бар једног помоћног фудбалског терена. Места и слободног простора има ,само недостаје убразана акција надлежних фактора да се реализује ова идеја века .Мирослав Станковић (в.д. управник Градског стадиона) изнео је  свој оригинални пројекат са планом преуређења терена ФК МИП Мајдан у мини спортки центар.

Својим планом придружио се овој акцији изградње помоћног фудбалског терена и легендарни бивши фудбалски ас Младог радника,познати тренер и угледни фудбалски радник Милан Рајковић „Бате.“

Не тако давно у углу хиподрома ,између пруге и улице Илије Гојковића(за хиподорм) ,а преко пута стадиона „Месара“ урађен је помоћни фудбалски терен.Стављена је и подлога од црвене шљаке.Тај терен никада није коришћен.Власник тог „ћошка“ је оспорио употребу свога земљишта и преорао већ направљен терен.Управо на тај део хиподрома мисли господин Милан Рајковић и предлаже своју идеју.По њему би  од тога угла па праволинијски до исто таквог угла  између пруге и улице Моравске (за Драговац) могло да се изгради 5 фудбалских терена.Пет зелених правоугаоника између пруге и стазе за галопере би улепшали хиподромски простор. Те терене би користили (добили на коришћење и одржавање): ФК Млади радник 1926.(српсколигаш) који поред сениора има још 300 младих фудбалера разних узраста,ЖФК Пожаревац(суперлигаш) и бескућник ФК Металац(члан лиге ГФС Пожаревац).Тако би се трајно решило питање помоћних терена који су неопходно потребни овим клубовима са преко 500 активних фудбалера ,односно фудбалерки.

Ове идеје наших суграђана треба размотрити и подржати.То се очекује од Спортског савеза Пожаревац,ГФС Пожаревац ,наведених клубова и надлежних фактора града Пожаревца.Наравно да има и других решења,али је битно и хитно кренути у акцију.Један помоћни фудбалски терен се деценијама „гради“ и никако да се изгради.Тај и такав, један помоћни фудбалски терен није довољан! Фудбал окупља највише младих спортиста у односу на све друге спортове.Зато треба дати приоритет овом горућем проблему.

Остаје још доста питања везаних за спортску   инфраструктуру која су дискутабилна и приоритетна,о томе ћемо још писати јер рецимо и подсетимо се  да и атлетичаре мучи иста мука.

                                                                           Текст и фото:Раде Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content