Око тридесеторо деце из Костолца и из Вртића „Бамби“ дружило се у пожаревачкој Месној заједници Бурјан у Пожаревцу. Малишани су кроз игру исказали креативност и дружили се са кловном.

Током две године, у оквиру диверзификованих програма пожаревачке Предшколске установе „Љубица Вребалов“ одржано је 13 дечијих радионица у којима су учествовали малишани предшколског узраста са територије града, без обзира да ли иду или не у вртиће.

Координаторка радионица, васпитачица предшколске групе у Вртићу „Бамби“ Марија Черкез напоменула је да су ове године радионице посећивала и деца из околних села која похађају ПУ „Љубица Вребалов“. Наиме, малишани свих сеоских насеља која имају формиране вртићке групе били су гости МЗ Бурјан.

– Циљ ових радионица је да се деци из сеоских насеља омогући да се чешће друже са својим вршњацима из градских средина. Такође, родитељи на овај начин имају прилику да се међусобно упознају. Све ово омогућено нам је захваљујући Месној заједници Бурјан која нам већ две године, сваке среде, излази у сусрет и уступа своје просторије на коришћење. Сарадња је успостављена и са Основном школом „Вук Караџић“ чије школско двориште такође користимо за дружење и игру, рекла је Черкез.

У реализацији овог двогодишњег пројекта учествовало је тридесетак васпитача и стручних сарадника, док је кроз радионицу прошло тридесетак предшколских група, односно око 120 малишана.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content