Град Пожаревац обезбедио је средства и за припаднике Министарства унутрашњих послова Полицијске управе у Пожаревцу купио десет панцира. Протокол о примопредаји потписали су Александар Симоновић, начелник Градске управе и Срђан Лазић, начелник Полицијске управе Пожаревац. Вредност поклоњених панцира је нешто већа од милион динара и користиће их полицајци из Пожаревца и Костолца.

Иначе, ово није први пут да локална самоуправа опремом помаже Полицијску станицу у Пожаревцу. Јесенас, у октобру 2018. године, градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић уручио је кључеве новог аутомобила саобраћајној полицији за потребе увиђаја након саобраћајних незгода.

Приликом примопредаје панцира у здању Градске управе, у изјави за медије, градоначелник Пожаревца је рекао да ће се ове године из буџета издвојити укупно 1,3 милиона динара за набавку опреме за овдашњу Полицијску управу:

-Град Пожаревац већ издваја средства за набавку опреме за припаднике МУП-а. То је наша грађанска обавеза, јер сви заједно треба да радимо у интересу грађана Пожаревца, а полицијски посао је одговоран и ризичан. Они су ту да би заштитили грађане.

Донација за Саобраћајну полицију

Градоначелник Бане Спасовић је најавио и набавку нове опреме за потребе Саобраћајне полиције Пожаревац:

-Ове године Град ће Саобраћајној полицији набавити тест на дроге, чија је вредност 850 хиљада динара. Поред тога, добиће опрему за вршење саобраћајних увиђаја, чуњеве, дигитални циклометар, аналогни циклометар, сет купа бројева, мерне траке и стоп таблице. Укупна вредност ове опреме  је 250 хиљада динара.

Такође, у плану је и набавка и информатичке опреме: три лаптопа, пројектор, платно и мултифункционални штампач.

            Након примопредаје панцира,  на донацији се захвалио Златан Светозаревић, начелник Полицијске управе у Пожаревцу уз речи да ће бити расподељени припадницима полиције у станицама у Пожаревцу и Костолцу.

            Ове године средства из буџета Града Пожаревца, реч је о 25 милиона динара, су обезбеђена и за набавку специјалног возила који ускоро треба да стигне у Ватрогасну јединицу у Пожаревцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content