Град Пожаревац и Српски атлетски савез потписали су споразум о сарадњи. Реч је о донацији Савеза вредноj око 2 милиона динара за изградњу атлетског стадиона који ће се налазити на простору Вашаришта, на парцели поред Хиподрома.

Након потписивања споразума градоначелник Павловић се захвалио Атлетском савезу Србије и његовом директору Слободану Бранковићу што се на овај начин помаже граду да побољша инфраструктуру „Краљице спортова“. Корист од овог објекта имаће и атлетичари из околних општина Пожаревца.

-Услови које ћемо створити за наше сјајне атлетичаре коначно ће бити достојни резултата који они већ постижу и без атлетске стазе. Можда се некоме чини да овај пројекат долази са закашњењем, али је истина да  журећи нисмо желели да створимо просечне услове већ да овим објектом постанемо ближи намери да Пожаревац постане један од атлетских центара Србије. Вредност овог пројекта је око 2 милиона динара, а обавеза Града  је да у року од две године изгради атлетски стадион. Видећемо колико ће коштати изградња читавог комплекса намењеног свим атлетским дисциплинама. У првој фази стаза ће служити само за национална такмичења, истакао је Павловић и додао да је изградња овог стадиона  наставак активности на унапређењу спортске инфраструктуре у Пожаревцу.

-Сведоци смо да имамо доста деце која се баве атлетиком, чињеница је да су наши атлетичари међу успешнијима у Србији и поред тога што немају  услова за тренинг. Надам се да ћемо са изградњом овог  стадиона коначно омогућити и атлетичарима али и свим грађанима  да се баве рекреативним трчањем, рекао је Павловић који је подсетио и да су започете радње на пројектовању затвореног базена, као и анекса спортске хале. У плану генералне регулације је и уређење коплекса Бамби парка, Вашаришта, Хиподрома и дела помоћних терена на простору МИП-а.

Према речима директора Српског атлетског савеза Слободана Бранковићa,  изграђивањем  атлетске инфраструктуре, Пожаревац стаје у ред градова који се одговорно понашају према здрављу својих грађана и  деце.

-Овај стадион се не гради  да би се људи бавили врхунским спортом, већ да би га деца предшколских и школских установа, студенти, рекреативци и ветерани користли у циљу сопственог здравља. Атлетика је основа физичке културе и сваки  спорт се у неком тренутку ослања на њу, тако да ће атлетску стазу моћи да користе и други спортисти, а не само атлетичари, рекао је Бранковић.

 

 

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content