У Пожаревцу је недавно одржана Оснивачка скупштина Народног покрета Србије, а том приликом изабрани су чланови Градског одбора. За председницу ГрО, једногласном одлуком делегата, изабрана је Драгана Спасојевић. У редове Градског одбора ушло је 11 чланова.

Поред чланова и симпатизера Народног покрета, Оснивачкој скупштини присуствовао је и председник Извршног одбора НПС Ненад Милојичић, као и представници општинских одбора Петровца на Млави и Малог Црнића.

Драгана Спасојевић

Милојичић је истакао да је Народни покрет Србије до сада формирао 146 одбора и повереништава у Републици, а да се само у Пожаревцу на челу Градског одбора налазе жене, које ће вршити функције председнице и потпредседнице.

– Драгану Спасојевић грађани Пожаревца препознају као одборницу која је у претходне четири године у Скупштини града Пожаревца заступала интересе свих Пожаревљана, којима је истовремено и посветила свој одборнички мандат. На располагању је и помаже својим суграђанима, поручио је Милојичић.

– Сви ми овде данас пишемо нову историју Пожаревца, рекла је новоизабрана председница ГрО НПС Драгана Спасојевић и додала:

– Народни покрет Србије, на челу са председником Мирославом Алексићем, данас је најбрже растућа опозициона политичка организација која има потенцијала да донесе промене у Србији. Данас сте у Градски одбор Народног покрета Србије Пожаревац изабрали младе, способне, одважне и честите људе. Време је да вратимо Градску управу и институције искључиво у службу грађана, нагласила је Спасојевић.

Народни покрет Србије Пожаревац учествоваће на предстојећим локалним изборима, расписаним за 2. јун. Став новоформираног Градског одбора је да бирају борбу, а не предају, као и да би бојкот локалних избора дозволио садашњој власти да спроводи сопствену самовољу, без икакве одговорности пред грађанима Пожаревца, Kостолца и околних села.

Share.
Leave A Reply

Skip to content