Туристичка организација Града Пожаревца представила је туристичку  понуду Пожаревца на Сајму туризма који је у Београду одржан од 22. до 25. фебруара. Овога пута туристички потенцијали презентовани су заједно са бисерима туризма Општине Велико Градиште у уверењу да је заједништво две туристичке организације по питању понуде туристима кључ развоја ове гране у читавом Браничевском округу.

    Током презентације помоћница градоначелника Пожаревца Светлана Милутиновић   истакла је да је центар туристичке понуде област манифестационог туризма, кроз који се промовишу Љубичевске коњичке игре, манифестација својствена само Пожаревцу. Пожаревац има шта да понуди туристима захваљујући његовом културном и историјском наслеђу. Велики туристички потенцијал припада Виминацијуму, који већ јесте једна од најатрактивнијих туристичких дестинација за све љубитеље археологије и њеног истраживања.

            -Из историјске области гостима увек препоручимо Рамску и Голубачку тврђаву, пожаревачки Народни музеј, Галерију Милене Павловић Барили, Тулбу, Пожаревачки мир… Такође, онима који дођу у наш град пажњу скрећемо и на лепоте Сребрног језера, као и на Дунав који је, кажу они који живе дуж целог његовог тока, у овом крају ипак најлепши. Уверена сам да је укрупњавање туристичке понуде у Браничевског округу рецепт за успех и свих општина понаособ, када говоримо о повећању броја туриста. Заједно имамо скоро све што би било који туриста на свету могао да пожели да посети, од Хомољских планина до Сребрног језера, од Виминацијума до Љубичевских коњичких игара, преко манастира и бисера сеоског туризма, казала је  Милутиновић на Сајму.

Опширнији извештај са Сајма читајте у наредном броју недељника “Реч народа” који је на киосцима 27. фебруара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content