2021-05-27T14:45:55+02:00 27. маја, 2021. 14:45 |

Пожаревац: Инфраструктурни радови

            Петровић, Павловић и Пантић

У  Пожаревцу су у току инфраструктурни радови вредни више од 23 милиона динара. Неколико градских градилишта обишао је градоначелник Саша Павловић са сарадницима.

У Улици Моше Пијаде, преко пута Аутобуске станице, ради се санација тротоара  у дужини од 119 метара и вредности око 4 милиона и 100 хиљада динара.  Уређује се 280 метара паркинг простора код Опште болнице за  шта је издвојено више од 7 милиона динара. Центар града добиће нов тротора у Улици Воје Дулића, а  вредност ових радова је 4 милиона и 350 хиљада динара. Такође, у току је и рехабилитација тротоара у Космајској улици у Месној заједници „Радна мала“, дужине 150 метара,  чија је вредност више од 3 милиона динара.

Поједини радови су већ завршени. Међу тим локацијама су  улице Боре Станковића и Сестрољинска у Месној заједници „Чачалица“, где су изведени радови  у вредности од 8 милиона и 974 хиљаде динара.

Павловић је додао да се сада ради и на спајању целина које су остале, као што је тротоар између Ламеле и дела Улице Моше Пијаде који је био поплочан.

-Завршавамо тротоар испред Тржног центра „Нови  дом“ који је био у ужасном стању и затварамо целину до Улице Кнез Милошев венац, која је  у претходном периоду реконструисана. Добијен је леп парковски простор, а циљ нам је да у будућности у граду имамо више оваквих места.

Пожаревац ће наставити са уређењем микро локација, како би град добио што више паркића и одмаралишта.

-Уједно морамо уредити транзитне улице које су најоптерећеније. Неће изостати ни радови у сеоским месним заједницама, најављује Павловић.

Очекује се почетак великих инвестиција чија је вредност око 37 милиона и 500 хиљада динара. Почеће изградња секундарне мреже фекалне канализације у Забели, вредности од око 50 милиона динара, затим реконструкција кишне канализације у Колубарској улици, која ће коштати 19 милиона и 500 хиљада динара. Замена азбестно цементних цеви у Далматинској улици коштаће 18 милиона и 635 хиљада динара, а реконструкција фекалне канализације у улицама Хајдук Вељкова и Поречка више од 4 милиона и 300 хиљада динара.

-Радиће се и на асфалтирању Улице Радована Драговића у Месној заједници „ Парк“, тротоара у Лоле Рибара, од Синђелићеве до Југ Богданове улице, асфалтираће се Кучевачка, Михајла Пупина, Милунке Савић, Жагубичка, Улица Радних бригада, а очекује се и почетак рехабилитације јавног паркиралишта „Пијаца Круг“, рекао је Павловић.

И.Р.