2021-07-01T14:59:25+02:00 1. јула, 2021. 14:58 |

Пожаревац: Испраћени Доситејеви матуранти

Свечаном доделом диплома и награда ученицима осмог разреда приређен је на Видовдан  испраћај за „мале“ матуранте Основне школе  „Доситеј Обрадовић“. Тог дана су осим сведочанстава о завршеној основној школи осмаци добили и уверење о положеном завршном испиту.

За ученика генерације ОШ „Доситеј Обрадовић“ проглашен је Стефан Тилица из одељења VIII/1. Стефан је на дар од школе добио лаптоп и књигу. Носилац похвале „Доситеј Обрадовић“ је ученица VIII/3 разреда Нађа Јовић. Њој је уз књигу уручен на поклон таблет. Спортиста генерације је Маша Стојановић која је уз књигу на завршној свечаности добила спортску опрему.

У овој генерацији двадесет и два ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“ су носиоци дипломе „Вук Караџић“. Награђени су и ученици, носиоци посебних диплома из предмета као и ученици који су у овој школској години остварили најбоље резултате, једно од прва три места на такмичењима свих нивоа, општинском, окружном, републичком и међународном. Сви су на поклон добили по књигу.

Свечаности доделе диплома и испраћају „ Доситејевих малих матураната“ присуствовали су одељенске старешне, њихови учитељи, наставници и родитељи. Приређен је музички програм, а Стефан Тилица, ученик генерације, се обратио својим вршњацима и захвалио учитељима и наставницима на знању и времену који су им посветили током осмогодишњег школовања.