Уговоре о суфинансирању мера на подизању енергетске ефикасности објеката путем уградње соларних панела данас је у свечаним салонима градског здања потписало осам грађана, корисника субвенција.

За ове намене издвојено је 3.307.500 динара. Средства је делом обезбедио Град Пожаревац, а делом Министарство рударства и енергетике Републике Србије.

Ове мере део су јавног конкурса за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама и унапређење термотехничког система путем градње калориметара, циркулационих пумпи, термостатних вентила и делитеља топлоте на територији града Пожаревца за ову годину.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да, деценијама уназад, читав свет увиђа значај штедње енергената, као и заштите животне средине.

-Данас ми у нашем граду дајемо свој допринос решавању овог проблема, ма колико се тај допринос можда чинио малим, ако узмемо у обзир количину загађења на нашој планети. Уговори о суфинансирању мера на подизању енергетске ефикасности објеката путем уградње соларних панела који су потписани, нису једини „војник“ кога имамо у овој нашој борби за чистији ваздух. Жао нам је што се није пријавио већи број грађана и искористио могућност субвенционисања мера из области енергетске ефикасности, јер су средства остала неутрошена услед недовољног одзива, рекао је Павловић који је још једном апеловао на грађане да прате сајт града и локалне медије у којима се конкурси најављују.

Павловић је напоменуо да ће се реализацијом уговора, не само остварити уштеда у финансијском смислу, већ и пружити допринос на уштеди потрошње електричне енергије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content