2021-03-24T19:52:09+01:00 24. марта, 2021. 13:00 |

Пожаревац: Изненађење за будуће Доситејеве прваке

 

Креативност учитеља Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу никада није изостајала када су будући прваци у питању. Наиме, уз Бојанку добродошлице коју приликом уписа сваки ђак већ годинама добија, предшколце овај пут очекује и сјајно дизајнирана слагалица школе упакована у рециклажну кутију урађена по идеји учитељице Жаклине Редић.– Услед пандемије коронавируса, ове школске године изостала је непосредна сарадња ученика и учитеља са пожаревачким предшколацима и васпитачима у оквиру традицоналног „Доситејевог тобогана“ која се приређује у просторијама наше школе. У циљу очувања здравља поштујући све прописане мере и социјалну дистанцу, ове године родитељи и законски заступници будућих ђака првака информишу се о припремљености деце за полазак у школу и о самој школи путем сајта, инстаграм профила и  фејсбук странице школе, сазнајемо од Иване Јоксимовић, директорке школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу која наглашава да су ту и флајери за родитеље са подсетником и ближим информацијама о школи.

Предшколцима ће припремљени материјали бити достављени у оквиру промотивних активности које се организују у самим вртићима.

– Родитељи већ исказују интересовање за упис своје деце у нашу школу путем линка који је постављен на сајту и фејсбук страници ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ Пожаревац.  Иначе, у понедељак 22. марта почело је пријављивање за упис и заказивање термина  тестирања полазника у први разред путем е-управе, каже директорка Јоксимовић, додајући додајући да је само потребно пратити обавештења на сајту www.dositejobradovic.edu.rs и поменутој фејсбук страници.

Влада Винкић