2021-05-03T19:04:39+02:00 27. априла, 2021. 14:42 |

Министарка Чомић са представницима локалних самоуправа

Представници Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог републичке Владе у последња 2-3 месеца обилази управне округе по Србији. Циљ ових посета је да се на правилан начин примењују сви закони у заједничкој надлежности – права националних мањина, друштвени дијалог, одрживи развој. Неки од основних задатака односе се и на то како округ претворити у пријатељско окружење, како се борити против дискриминације, како се изборити за права жена и мушкараца, учинити да дијалога буде на сваком кораку и унапредити међуопштинску сарадњу.

С тим у вези, министарка Гордана Чомић заједно са сарадницима је на иницијативу Браничевског управног округа, одржала састанак, коме су присуствовали представници свих локалних самоуправа, центара за социјални рад, Националне службе за запошљавање, представници националних мањина и цивилног сектора…

У изјави за медије, министарка Чомић нагласила је да се у извештају Европске уније напомиње да Србија има одличне прописе, чија је примена на локалу, нажалост, јако слаба.

-Ми желимо да са локалним самоуправама склопимо договор да у оним срединама у којима нема средстава за спровођење прописа, обезбедимо новац, а у онима у којима нема довољан број стручних кадрова, додатно их ангажујемо, рекла је између осталог Чомић.

Опширније о овом догађају у наредном штампаном издању недељника „Реч народа“ од уторка, 11. маја.