2020-11-18T19:44:38+01:00 18. новембра, 2020. 19:44 |

Пожаревац: Министарка културе посетила Галерију „Милена Павловић Барили“

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила је  Галерију „Милена Павловић Барили“ у Пожаревцу након чега је одржала састанак са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем, директорком Галерије Љиљаном Дабић и чланом Градског већа задуженим за културу Дејаном Крстићем.

Tема састанка  била је помоћ државе у изградњи новог изложбеног простора Галерије. Гојковић је том приликом истакла да је један од њених приоритета посета установама културе, те упознавање са плановима.

-Дошла сам да видим докле се стигло са пројектом реконструкције и да ли држава Србија може да помогне. Милена не припада само Пожаревцу, већ заслужује поштовање и национални третман, јер она у свету представља бренд Србије, што би требало да искористимо. Својим радом је заслужила да је подигнемо на пиједестал који она заслужује, рекла је Гојковић и додала да ће културно здање чији је пројекат у завршној фази Пожаревац ставити на мапу важних туристичких потенцијала.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић изразио је наду  да ће Влада Републике Србије наћи начина да помогне  реализацију пројекта изградње нове зграде, односно изложбеног простора, чија је вредност 1.600.000 евра.