2018-10-04T11:28:39+02:00 4. октобра, 2018. 11:25 |

ПОЖАРЕВАЦ: НА ДВОДНЕВНОМ АКРЕДИТОВАНОМ СЕМИНАРУ ВАСПИТАЧА И УЧИТЕЉА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ: Децу информисати од малих ногу

Агенција за безбедност саобраћаја је у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја града Пожаревца, у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, организовала акредитовани дводневни семинар за васпитаче и учитеље основних школа под називом „Опасности у саобраћају“. Циљ овог програма је да се подигну ниво знања и вештине наставног особља у раду са децом на ову тему.

Милан Илић, саветник директора Агенције напомиње да се у свим образовним установама морају континуирано обрађивати теме посвећене безбедности у саобраћају. Деца се о овој теми морају информисати од малих ногу.

Драган Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја града Пожаревца подсетио је да је основна обавеза овог радног тела формираног од стране Градског већа, да својим деловањем допринесе укупном побољшању безбедности учесника у саобраћају. Он је такође указао и на то да је Савет у претходном периоду на овом пољу доста радио.

У Улици 27. априла усмерени су пешачки токови преко саобраћајнице која је изузетно фреквентна, у којој се на други начин није могло утицати на брзину кретања возила. Изграђене су гумене платформе уз помоћ којих се брзина возила смањује, а обезбеђују се пешачки токови и прелази за учеснике у саобраћају. Хтео бих да напоменем и то да је при крају изградња семафорског уређаја у Улици Братства јединства, на укрштању са Улицом Вељка Влаховића, где је евидентиран велики број саобраћајних незгода.

Град Пожаревац сваке године, око 30 посто од укупне вредности средстава која се у буџет слива по основу наплате саобраћајних казни, издваја за спровођење различитих активности које се односе на безбедност учесника у саобраћају.

Митар Караџић, помоћник градоначелника Пожаревца подсетио је да је локална самоуправа ове године уложила око 3 милиона динара за куповину ауто седишта за новорођене бебе. До сада, подељено је око 300 ауто седишта.