2018-12-27T13:13:20+01:00 27. децембра, 2018. 13:12 |

ПОЖАРЕВАЦ: Награђено пет полицијских службеника и један ватрогасац

У свечаним салонима Градског здања у Пожаревцу додељене су награде радницима Министарства унутрашњих послова – Полицијске управе Пожаревац, који су остварили изузетне резултате у вршењу полицијске службе.  Награђени су: Драган Ристић, Златко Павловић, Миодраг Властић, Снежана Остер, Зоран Јовановић. Такође, награђен је и Столе Станковић, радник републичког Сектора за ванредне ситуације Града Пожаревца – Ватрогасне службе Пожаревац, који је остварио подвиг у спречавању или гашењу пожара, спашавању грађана и њихове имовине и отклањању других опасности по живот и здравље људи материјалних добара.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца поручио је да се значај позива којим се баве ови људи, тако тежак и племенит, види само када наступи нека велика невоља и несрећа.

-Кренути у ватру, воду или било коју сличну интервенцију која подразумева да ризикујете сопствени живот, нераскидиво је повезана са искреном и јасном љубави према људском роду. Поштовање човека коме је потребна помоћ на улици, у највећем броју слечајева потпуног незнанца и стављање његовог живота испред вашег, могу само људи посебног кова, нагласио је Спасовић.