2019-09-28T15:10:43+02:00 28. септембра, 2019. 15:00 |

Пожаревац: Нова намена Шећеране

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је простор некадашње фабрике шећера у Пожаревцу, где је у току изградња производно – складишног простора, што представља и почетак изградње нове индустријске зоне у Пожаревцу.

 У току су радови на изградњи објекта од 11 хиљада квадрата, у коме ће бити смештена цела производња пожаревачке фирме „Маркет- Паркет“. Завршетак грубих грађевинских радова очекује се до марта 2020. године, када ће се један део објекта привести намени.

Градоначелник је овом приликом честитао директору  компаније Дејану Динићу на овој великој инвестицији, која је значајна не само за Пожаревац, већ и за цео браничевски округ.

-Ово је почетак изградње Индустријске зоне. Драго ми је што у ових 11 хиљада квадрата „улази“ домаћа компанија. Са кинеском компанијом Eco lux, чију фабрику очекујемо крајем октобра, уз овај објекат, дефинитивно се оживљава индустријска зона. Сигуран сам да ће овде, као  и у суседној фабрици, радити на десетине, ако не и стотине људи, рекао је Спасовић подсетивши да се простор некадашње Шећеране простире на 22 хектара и да ће се Планом генералне регулације у наредном периоду уредити читав простор, који ће бити повезан са  интерним саобраћајницама.

Директор Маркет-Паркета Дејан Динић истиче да је Фабрика шећера до пре две године била у стечају, када ју је Град Пожаревац купио и укњижио се као власник, чиме је створен предуслов за нови привредни миље.

-Циљ је да ова хала буде само почетак и пример оживљавања овог дела града, који ће у будућности бити значајан у смислу индустрије, као што је својевремено, изградњом оваквог комплекса и била замисао, а сада је време да  визија челника Града започне са реализацијом, те имамо привилегију да смо међу првима који су кренули у остваривању те замисли,  рекао је Динић.

Никола Драгомировић, главни пројектант нове производне хале, истакао је да је инфраструктура  добро урађена, те да ће ово бити један савремени објекат за пример и понос не само компанији „Маркет – Паркет“, како је рекао, већ и граду и браничевском округу.

                                                                И.Р.