2020-03-26T16:59:46+01:00 26. марта, 2020. 16:29 |

ПОЖАРЕВАЦ: Оболела жена од 77 година

У Пожаревцу је регистрован први случај оболелог од корона вируса.

Директорка Завода за јавно здравље др Ана Јовановић потврдила је да је реч о жени старој 77 година, а директор Опште болнице др Данко Николић додао да је оболела транспортована за Београд.

Градоначелник Пожаревца и командант градског Штаба за ванредне ситуације Бане Спасовић позвао је грађане да остану мирни, прибрани, да схвате тренутну ситуацију, да се морају понашати у складу са препорукама које прописују Влада Републике Србије и здравствена струка.

Осим у Пожаревцу потврђени случајеви оболелих од вируса короне на територији браничевског округа су и у општинама Велико Градиште и Жабари.

Спасовић напомиње да је ова ситуација очекивана имајући у виду велики број повратника из подручја жаришта „covida – 19“.

-Морамо бити одговорни према себи и нашим старијим суграђанима, не желимо италијански или шпански сценарио, изјавио је Спасовић осврнувши се овом приликом и на материјалну помоћ Кине упућену Србији.

Такође, како је изјавио, град Пожаревац ће путем државне апликације већ данас поднети захтев за помоћ у виду маски, рукавица, дезинфекционих средстава за рад неопходних јавним предузећима и установама.

-У овом тренутку никако не треба паничити, али се зато морамо придржавати свих савета и мера које прописује Влада Србије. Добро је шалити се, добро је имати ведар дух, бити оптимистичан, али то не значи да се треба понашати неозбиљно и неодговорно не користећи заштитну опрему, одстојање, не одржавајући личну хигијену, рекао је градоначелник