2019-10-09T09:18:01+02:00 9. октобра, 2019. 09:18 |

Пожаревац: Образложење одлуке о октобарским наградама

Овогодишњи добитници градских награда поводом Дана ослобођења Пожаревца су:

1.      Др Ђулаковић Владану, директору Високе техничке школе струковних студија у Пожаревцу;

Др Владан Ђулаковић рођен је 1957. године. Основну и средњу школу завршио је у Пожаревцу. Дипломирао је на Пољопривредном факултету у Земуну, специјализирао у Италији 1991. године, а након тога и магистрирао и докторирао на Пољопривредном факултету у Земуну и стекао стручни назив доктор биотехничких наука.

По завршетку студија почиње да ради у Заводу за пољопривреду „Стиг“ у Пожаревцу. У Вишој техничкој школи у Пожаревцу ради од 1992. године. Обављао је разне послове. У периоду од 1997. до 1999. године ради у ДП „Храстовача“ Пожаревац као заменик директора, након чега бива постављен за директора Више техничке школе у Пожаревцу.

Члан је више стручних асоцијација. Истовремено је активан и у бројним другим друштвеним делатностима. Добитник је бројних признања.

Дао је немерљив допринос у стручном, педагошком и образовном раду ове високошколске установе.

2. Несторовић Михајлу, аутору и идејном творцу позоришног фестивала „Виминацијум фест – Митови стари и нови“ Града Пожаревца;

Михајло Несторовић рођен је 1966. године у Пожаревцу. Завршио је глуму у Новом Саду 1993. године у класи професора Бранка Плеше. Осим глуме, бави се и режијом и продукцијом.

Успешно се бавио и педагошким радом. Од јуна 2014. године је директор Народног позоришта у Сомбору. Добитник је бројних признања.

Несторовић Михајло је драмски уметник и директор Позоришта младих у Новом Саду од марта 2019. године.

Aутор је и идејни творац позоришног фестивала „Виминацијум фест – Митови стари и нови“ Града Пожаревца, који је у другој години постојања додатно афирмисао Град Пожаревац на културној мапи Србије.

Дао је немерљив допринос у позоришној уметности и култури.

3.   Стјеповић Радмили из Пожаревца:

Рођена је 1955. године у Пожаревца. Основну и средњу школу завршава у Пожаревцу. У Београду завршава Вишу школу за социјалне раднике.

Од самих почетака активно се укључује у рад бројних удружења особа са инвалидитетом. Радила је и у Центру за социјални рад у Пожаревцу.

Поседује лиценцу за обављање стручних послова из система социјалне заштите.

Дала је немерљив допринос у области социјалног и хуманитарног рада не само у Пожаревцу, већ и шире.

ПОВЕЉА СЕ ДОДЕЉУЈЕ:

  1. Спортском савезу Града Пожаревца;

Спортски савез Града Пожаревца је самосталан, добровољан, непрофитабилан и неполитички територијални спортски савез на територији Града Пожаревца, који у свом чланству окупља 75 удружења, клубова и савеза и поред организације клупског спорта и старања о њему, као важну делатност истиче и организацију школског спорта.

Спортски Савез Града Пожаревца је у 2019. години од стране Спортског Савеза Србије проглашен за најбољи Спортски савез на територији Републике Србије и као такав, постао је носилац ласкавог признања – Мајске награде.

Од бројних активности овог Савеза истичемо само неке:

– Као и сваке године, под покровитељством Града Пожаревца, ССГ Пожаревца и лист „Реч Народа“ организују проглашење најбољих спортиста и екипа са територије града Пожаревца за протеклу годину. За протеклу годину, медаље, пехаре и плакете је добило 8 екипа, 14 спортиста и спортисткиња, један тренер и један спортски радник.

– Већ дуги низ година, Град Пожаревац и Спортски савез су узорни домаћини Међународној бициклистичкој трци „Кроз Србију“. Ове године је нашем граду учињена посебна част и завршетак трке и проглашење победника су организовани у Пожаревцу.

Спортски савез града је дао немерљив допринос у области развоја спорта у Граду Пожаревцу.

  1. Туристичкој организацији Града Пожаревца.

Туристичка организација Града Пожаревца је установа чији је оснивач Град Пожаревца. Основана је 1995. године.

Годинама организује значајне манифестације Града Пожаревца, а нарочито је активна у организацији бренда Града „Љубичевских коњичких игара“, за чију организацију Град већ годинама добија и републичко признање.

Туристичка организација је препозната не само у свом
Граду у коме делује, већ и у целој Републици Србији.

Прошле године Туристичка организација Србије је доделила награду Туристичкој орбанизацији Града Пожаревца за
најбољу манифестацију у Србији „Туристички цвет“ за Љубичевске коњичке
игре.

Дала је немерљив област у овој области друштвеног рада, али и очувању српске традиције у духовности, захваљујући бројним манифестацијама које организује.