2021-05-27T13:35:09+02:00 27. маја, 2021. 13:35 |

Пожаревац: Одбојкаши ОШ „Десанка Максимовић“ шампиони Србије

Одбојкашки тим, директор Школе и тренер екипе

На школском државном првенству у одбојци које је одржано у Караташу 24. и 25. маја, мушка екипа Основне школе „Десанка Максимовић“из Пожаревца освојила је прво место.

Државне прваке у матичној школи дочекали су њихови наставници на челу са директором Школе Златаном Радовановићем, затим  члан Градског већа задужен за образовање др Горан Несторовић, другари, чланови породица…

Директор Златан Радовановић подсетио је да је школа недавно прославила 35. рођендан и додао да је ова титула највећи поклон који су добили.

-Наша екипа на челу са наставником Славишом Стевановићем лавовски се борила, успела да освоји прво место и у школској историји забележи титулу државног првака.  То је доказ да се у Школи озбиљно ради и ово је пример како се негује школски спорт, рекао је Радовановић додавши да је циљ да се спорт врати на велика врата у школе, што је „Десанка“ и успела пре свега захваљујући великом труду наставника Славише Стевановића који ниже изванредне резултате.

Наставник Стевановић подсетио је на препреке које је екипа морала да савлада да би стигла до титуле и додао да су квалитет, упорност  и жеља деце показали да је Десанка школа без конкуренције.

-Протекла година требало је да буде Олимпијска година, али је због пандемије то ова година, те смо ми аутоматски олимпијски шампиони Србије.

Десанкина екипа пласирала се на Европско првенство које ће се одржати у Београду.

                                                                                                                                                                           И.Р.