У организацији Кинолошког удружења „Стиг“ и под покровитељством Града Пожаревца данас је на пожаревачком Хиподрому одржана је осма по реду Међународна изложба паса свих раса. За каталог је пријављен 341 пас, 90 раса. Међу бројним домаћим излагачима из целе Србије, учествовали су и страни излагачи из Мађарске, Румуније, Бугарске, Чешке, Словачке, Француске, Холандије, Русије и Шведске.

             Отварајући овогодишњу изложбу, заменик председника Скупштине града Пожаревца Милић Јовановић је нагласио да основе да се идеја ове међународне манифестације прими на нашем простору и у нашем граду треба тражити, пре свега у несебичној активности људи који су дали значајан допринос развоју Кинолошког удружења.

-Налазите се у Граду Пожаревцу који је са својим шест вековним постојањем увек био отвореног срца за све људе који су напредним идејама и стваралаштвом дали значајан допринос у свим сферама друштвеног живота и рада. Традиционално у септембру постајемо стециште заљубљеника у природу и животиње. Поред међународних ЉКИ, Међународне изложбе ситних животиња, на реду је Међународна изложба паса. Ове манифестације представљају бренд нашег града и иза њих као снажна потпора и подршка стоји Град Пожаревац. Излагачима желим добре резултате, судијама и делегату успешан  рад, а посетиоцима да уживају у разгледању четвороножних љубимаца и лепом амбијенту пожаревачког Хиподрома, рекао је Јовановић.

                                                                                                                        Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content