У организацији Фудбалског савеза региона Западне Србије, у пожаревачком Спортском центру, 6. децембра, уприличена је свечаност доделе опреме за 15 фудбалских клубова из Браничевског и Подунавског округа.

Брадоњић, Живановић и Павловић

Овом догађају су у име ФС региона Западне Србије присуствовали председник Небојша Живановић и генерални секретар Дарко Брадоњић, док је у име домаћина Града Пожаревца присуствовао градоначелник Саша Павловић са сарадницима.

Присутне представнике клубова, делегате и судије најпре је поздравио Дарко Брадоњић, генерални секретар Фудбалског савеза региона који је рекао да ће овакав вид донација постати пракса Савеза.

Према речима градоначелника Саше Павловића локална самоуправа у Пожаревцу је у области спорта, у претходне три године урадила доста.

– Град много улаже у развој спорта, како кроз финансирање клубова, тако и кроз реализацију инфраструктурних пројеката, међу којима је и изградња Атлетског стадиона и помоћног терена са вештачком травом, рекао је Павловић и додао да сваки вид помоћи, па и овај кроз донације спортске опреме, пуно значи клубовима.

Фудбалски савез региона Западне Србије управља Српском лигом Запад и зонама Шумадијско – Рашком, Колубарско – Мачванском, Западно – Моравском и Подунавско – Шумадијском.

Оно на шта ФС региона Западне Србије ставља акценат, истакао је председник Небојша Живановић, јесте регуларност такмичења, због чега се апелује на спортске клубове да се овом проблематиком више позабаве током такмичења. Такође, Живановић је подвукао и значај усмеравања деце ка спортским теренима, што се може постићи искључиво кроз улагања локалне самоуправе у спортску инфраструктуру.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content