У Пожаревцу је отворен фудбалски помоћни терен Спортског центра који ће иначе радити у склопу будућег комплекса Тренажног центра “Велибор Васовић”.

На вештачкој трави новог терена одиграна је ревијална утакмица будућности града Пожаревца, а почетне ударце извели су некадашњи фудбалери Црвене звезде Марјан Марковић и Партизана Предраг Лука.

Бјековић, Павловић и Шурбатовић

Овом приликом, 142 фудбалска клуба из Браничевског округа на поклон су добила опрему, коју је обезбедио Фудбалски савез Србије.

Поред градоначелника Пожаревца Саше Павловића, овом догађају присуствовали су потпредседник ФСС Ненад Бјековић, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, бројни фудбалски радници, представници клубова и руководства пожаревачке локалне самоуправе.

Опрема за 142 фудбалска клуба са територије Браничевског округа

Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић нагласио је да Савез брине како о професионалним клубовима и селекцијама репрезентације, тако и о развоју фудбала на нижим нивоима, посебно на пољу развоја аматерског фудбала. Како је рекао, ово је можда први пут да долази на отворање фудбалског објекта који је урађен без икакве помоћи Фудбалског савеза.

-Све је ово Град Пожаревац из сопствених средстава финасирао. Ово није крај, овај пројекат ће се наставити. Раде се трибине, а терен ће ускоро бити и осветљен, рекао је између осталог Шурбатовић.

Након што предлог прође скупштинску процедуру, стадион, односно будући Тренажни центар биће назван по славном фудбалеру и тренеру, родом из Пожаревца, Велибору Васовићу.

-Ова иницијатива поднета је слушајући глас народа. Уверен сам да ће наши одборници, представници грађана, једногласно усвојити овај предлог, нагласио је градоначелник Саша Павловић.

-Жеља свих Пожаревљана да неки репрезентативни спортски објекат понесе име Велибора Васовића траје већ две деценије, а ево данас смо успели и у томе. Уверен сам да ће наш потез поздравити и многобројни љубитељи фудбала широм старог континента. Ово кажем зато што је Велибор Васовић оставио неизбрисив траг у домаћем, али и европском фудбалу. Једна од земаља са највећом фудбалском традицијом и бројем врхунских фудбалера, Холандија, морала је да се поклони нашем Васкету, првом странцу капитену чувеног Ајакса. Разлог томе није само чињеница да је дао немерљив допринос њиховом освајању Купа европских шампиона, већ и његовом понашању ван терена. Полиглота, господин, један је од ретких личности које су са посебним уважавањем помињали подједнако навијачи Партизана и Црвене звезде, јер је играо и за једне и за друге. Такође, био је тренер оба највећа клуба у Србији и зато је такође јединствен. Све ово у нама Пожаревљанима буди понос, али и даје наду да ће неко од ове деце овде поновити његов успех и попут њега осветлати образ нашег града у домену најпопуларнијег спорта на свету. То је и разлог што смо одлучили да ово место, на коме ће сви пожаревачки фудбалери тренирати, понесе његово име као инспирацију и подстрек да се радом може све постићи. Потреба за објектом овог типа, где ће тренирати многобројни клубови и школе фудбала са територије града Пожаревца постоји одавно, истакао је Павловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content