2021-11-19T15:00:48+01:00 19. новембра, 2021. 14:53 |

Пожаревац: Почела изградња атлетског стадиона

Након деценија чекања Пожаревац би требало да добије атлетски стадион. На  локацији некадашњег „Вашаришта“ у Пожаревцу започети су радови на изградњи атлетског стадиона. Градоначелник Пожаревца Саша Павловић са сарадницима и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, уз такмичаре Атлетског клуба „Пожаревац“,  озваничили су почетак радова који су вредни  102 милиона динара. Српски атлетски савез обезбедио је пројекат, а Град Пожаревац средства за изградњу.

– Пожаревљани су се  деценијама уназад бавили  атлетиком и у атлетици достизали добре резултате, тренирали где год су стигли и умели, а највише на Хиподрому. Овај објекат неће бити само за наше атлетичаре, већ и за целокупно грађанство Пожаревца које се рекреативно бави трчањем. Стадион има вишеструку улогу и представља један од значајних спортских објеката без којег ниједан град не би требало да се зове град, рекао је Павловић.

 Радови предвиђају ископ, изградњу подземних подлога, инсталацију, тампонирање, асфалтирање и на крају тартан подлогу. Постојаће и травнати део и задовољаваће све атлетске дисциплине.

Гост на полагању камена темељца био је директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, који је  истакао је да му је драго што ће се Пожаревац наћи на мапи атлетске Србије, Балкана, Европе и Света.

-На овом стадиону ће се одржавати и велика такмичења, национална и међународна. Ова деца ће напокон у 21. веку имати прилику да се баве атлетиком, краљицом спортова, у условима који су адекватни. Сигуран сам да ће и школе спроводити и наставу физичког васпитања, где ће најмлађе од првог до четвртог разреда учити основама физичке културе које само атлетика има, рекао је Бранковић уз наду да ће стаза бити завршена  крајем априла, почетком маја.

Почетку радова присуствовали су председник Скупштине града Предраг Мијатовић, председник Спортског савеза Града Златан Костић, директор Спортског центра Томица Стојановић, чланови већа Иван Пантић, Бојан Динић, Милан Јовић и др Горан Несторовић,  председница Атлетског клуба „Пожаревац“ Дубравка Николић и тренери Клуба Милош Илић и Мирослав Јовановић.

 

                                                                                                                И. Р.