2016-12-16T02:55:00+01:00 21. априла, 2016. 09:40 |

ПОЖАРЕВАЦ ПОСЕТИЛА САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ:Предност домаћим инвеститорима

P1010595

У оквиру предизборне кампање Пожаревац је посетила председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић и том приликом истакла да и поред велих притисака од стране владајуће коалиције очекује солидан резултат патриотског блока.
-Оно што нуди коалиција „Двери – ДСС“ је потпуно другачије од свега што се нуди на политичком тржишту Србије. Поред великих државотворних тема по којима смо познати, а то је „не у НАТО“ и „не у Европску унију“, ослањање на Русију и Косово у Србији, ту је и економски патриотизам, који може јако добро да се примени и на сам пожаревачки крај. То значи давање предности домаћем произвођачу, сељаку, занатлији, привреднику, јер сматрамо да земљу не треба продавати странцима ни у саксији и да треба обуставити одлуку о слободном увозу пољопривредне производње. Сва средства која иду страним инвеститорима треба да буде пребачена на домаћи терен. Треба да своје људе који раде у иностранству вратимо назад, да њима дамо преференцијалне услове како би отворили нова радна места и укрупнили своје поседе. У Србији треба донети Закон о задругама и обновити задругарство. Овај стишки крај је створен управо за модерно задругарство, а пољопривреда треба да буде повлашћена грана, јер се из ње развија прерађивачка индустрија, индустрија пољопривредних машина, трговина и туризам. Пожаревац чије су фабрике угашене треба да врати свој сјај и преко прерађивачке индустрије поново обнови индустријализацију града, рекла је Санда Рашковић Ивић.
Члан Председништва Српског покрета Двери Иван Дојчиновић казао је да у Србији може другачије да се живи и ради и да ће стручни тимови ове коалиције радити на промени окружење у смислу да живот учинимо бољим и квалитетнијим.