2019-09-16T13:08:42+02:00 16. септембра, 2019. 13:08 |

Пожаревац представљен у Москви и Санкт Петербургу

Tуристичка понуда Пожаревца представљена је на Међународном сајму туризма у Москви, у периоду од 10. до 12. септембра. Ове године је највише интересовања показано за културне садржаје и манастире, сазнајемо од в.д. директора Туристичке организације Града Пожаревца Василија Балдића.

Иначе, Туристичка организација Града Пожаревца је и ове године у Москви гостовала под окриљем Туристичке организације Србије, на чијем су се штанду такође представиле туристичке организације Београда, Новог Сада, Ниша, Новог Пазара, Суботице, Пролом и Луковске Бање. Разноврсна и богата понуда Србије, са акцентом на  одмору у градовима, планинама и бањама, такође је била тема на конференцији за новинаре приређеној у сајамском простора, за коју су велико интересовање показали како представници медија, тако и посетиоци сајма.

– Пожаревачка Туристичка организација је своју понуду базирала на већ дефинисаним културним, историјским, спортским, традиционалним и манифестационим садржајима попут Археолошког парка „Виминацијум“, Народног музеја „Пожаревац“, са базичном поставком, лапидаријумом, легатом Петра Добрњца, Етно парком и Пожаревачким миром, потом, Музејем културне историје, легатом Миодрага Марковића, Фондацијом Миленим дом, окружним здањем, спомеником Књазу Милошу, ергелом Љубичево, хиподромом, Љубичевским коњичким играма и оближњим манастирима и црквама, каже Балдић, указујући на то да су током првих седам месеци ове године, туристи из Русије остварили 113.830 ноћења у Србији, што је 40 процената више него прошле године.

Након тродневног Сајма у Москви, Туристичка организација Града Пожаревца учествоваће на традиционалном Сајму туризма у Новом Саду „Лорист“, од 3. до 5. октобра.

Након што је овај сајам завршен, представници Туристичке организације Града Пожаревца отпутовали су у Санкт Петербург, у којем су настављене активности на промоцији туристичке понуде Србије кроз још једну конференцију за медије.

Иначе, Међународни сајам туризма „Leisure“ одржан је под покровитељством Министарства културе и туризма Руске федерације. Процењује се да га је посетило око 100.000 људи током три сајамска дана.

                                                                                                                                  А. М.