2019-12-07T14:18:18+01:00 7. децембра, 2019. 14:17 |

Пожаревац: При крају радови у Синђелићевој улици

У Синђелићевој  улици у току су радови на припреми за асфалтирање и изградњи тротоара, а завршетак свих радова и пуштање саобраћаја планирано је до 25. децембра.

Градоначелник Спаcовић, обилазећи радове,  истакао је да је пројектом било предвиђено да улица буде двосмерна, али да, за сада, не постоје услови за то.

-Радимо све студије за регулацију саобраћаја, па и за ову, ужу зону града. Улица неће одмах бити пуштена као двосмерна. Надлежне службе дале су сугестије да се морају урадити одређене регулације у Немањиној и Синђелићевој улици. У току су разговори са власницима бензинске пумпе НИС, која се налази  на почетку улице, да током следеће године регулишемо имовинско правне односе и урадимо експропријацију, те да се ту, у будућности,  изгради раскрсница или кружни ток, који би олакшао регулацију саобраћаја у овом делу града, што је један од кључних проблема, рекао је Спасовић и додао да су сви поменути радови су у функцији израде пешачке зоне у центру града.

                                                Радови у Синђелићевој улици

Синђелићева улица дугачка је 380 метара, ради се површина  око  3 хиљаде квадратних метара  асфалта и око 2 200 метара тротоара. Он је појаснио шта је све у овој улици рађено у протеклом периоду:

-Најпре је замењен главни топлификациони вод стар 40 година који је напајао пола центра града и био врло проблематичан. Заменили смо азбестни цевовод, а урађена је и кишна канализација. Такође, урађен је и секундарни водовод,  а „Топлификација“ је проширила радове, јер је урадила и бочне прикључке. Очекује се да у будућности и Табачка чаршија буде комплетно реконструисана, као и Синђелићева, рекао је Спасовић захваливши се свим грађанима на стрпљењу и разумевању.

У Синђелићевој улици биће замењена и јавна расвета лед осветљењем.

                        Градоначелник Спасовић са сарадницима у обиласку радова

Градоначелник Пожаревца апострофирао је и потребу за више паркинг простора, а у том циљу урађена је студија за јавни превоз на територији града.

– Градови у Србији  који имају регулисан градски саобраћајни превоз немају проблеме са паркинг местима у центру града. Желимо да једном комплетном сликом и ми решимо тај проблем, рекао је Спасовић

Тренутно се изводе радови и у Улици Пожаревачког партизанског одреда, од Спомен парка „Чачалица“ до вртића „Душко Радовић“ који су подељени у три фазе, а у току је прва. Планирани завршетак радова је 25. децембар, али је могуће да, због обимних радова, један део буде пренет у наредну годину.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, подсетио је да су на овој локацији замењене све подземене инсталације и да ће се први пут поред коловоза урадити тротоари са обе стране улице, на шта су се грађани овог дела града највише жалили.