2021-11-18T14:16:33+01:00 18. новембра, 2021. 14:10 |

Пожаревац: Признања просветним радницима

Поводом Дана радника у образовању, у великој сали Центра за културу у Пожаревцу, организована је свечаност на којој су просветним радницима који су постигли запажене резултате на пољу образовно – васпитног рада, уручена признања.

Овом приликом награда за животно дело додељена је Зорану Марићу, директору Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Председник градске Скупштине Предраг Мијатовић, упутио је честитке свим лауреатима и додао да повећано улагање у просвету јесте тренд започет током последње деценије у читавој Србији, самим тим и у Пожаревцу. Како је рекао, обновљене школе, школска дворишта, учионице и наставна средства нису сама по себи довољна да се поново успостави углед који су просветни радници уживали у друштву све до последње деценије прошлог века. Његовом урушавању нису криви просветари, напротив.

-Ваше колеге које су радиле током тог периода и ви, учинили сте својим радом надљудске напоре да у својим учионицама створите оазе знања, изоловане од ратова, немаштине и злог времена. Данас, када се све то мења и када наша Србија поново иде путем рада и напретка, време је да се одужимо… Да се одужимо оном истом учитељу, наставнику и професору који часно радећи свој посао није адекватно награђен, како новцем тако и статусом у друштву, рекао је између осталог Мијатовић.

У име награђених присутнима се обратио Зоран Марић који је напоменуо да осврнути се на 40 година рада у образовању значи и сведочити о великим променама кроз које је ова професија пролазила.

-На почетку осамдесетих година прошлог века радили смо сасвим другачијим условима који су се толико променили да их је тешко и поредити, подсетио је Марић.

У наставку програм изведен је пригодан уметнички програм.