2019-11-13T23:29:05+01:00 13. новембра, 2019. 23:26 |

ПОЖАРЕВАЦ: Признања просветним радницима

Поводом Дана просветних радника, у свечаним салонима градског здања у Пожаревцу, организована је свечаност на којој су уручене награде појединцима и организацијама који су у свом досадашњем раду пружили немерљив допринос развоју образовања на територији Града.

Признања су ове године отишла у руке Катарини Јовановић, професорки солфеђа и теорије музике Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“, Лидији Ристић, професорки разредне наставе у ОШ „Вук Караџић“ у Пожаревцу, Мирјани Ђусић, професорки економске групе предмета Економско – трговинске школе, затим Смиљки Привуловић Павлин, професорки енглеског језика ОШ „Свети владика Николај“ у Брадарцу, Јелени Илић, професорки разредне наставе ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, Слађанки Перић, професорки српског језика и књижевности Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“, као и Ани Штерјоској, васпитачици ПУ „Љубица Вребалов“.

Награђени су и Стојанча Петковић, професор практичне наставе Техничке школе „Никола Тесла“ у Костолцу, Марина Фајлер, професорка разредне наставе у ОШ „Десанка Максимовић“, Даница Гаралејић, професорка географије ОШ „Свети Сава“, Соња Цолић, професорка српског језика и књижевности костолачке ОШ „Јован Цвијић“, затим Наташа Милојевић, професорка енглеског језика Медицинске школе, Владета Јовић, професор саобраћајне групе предмета Политехничке школе, Милена Пантић, професорка разредне наставе ОШ „Милош Савић“ у Лучици, Александра Милошевић, професорка разредне наставе у ОШ „Краљ Александар Први“, Ивана Барлов, професорка математике Пожаревачке гимназије и директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски.

 

ПОВЕЉА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ВИДОЈУ ВУКАШИНОВИЋУ

Повељу за животно дело, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић уручио је директору Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу Видоју Вукашиновићу. 

 

Овом приликом, предузећима и појединцима, који су ван наставно – образовног рада пружили допринос развоју школства на територији Града Пожаревца, додељене су захвалнице.

Захвалност је упућена министру просвете Младену Шарчевићу, Министарству правде, Фондацији „Ана и Владе Дивац“ Казнено поправни завод за жене у Пожаревцу и Александар Тошић.

Цитирајући Доситеја Обрадовића, начелник Школске управе у Пожаревцу рекао је да је образовање младости најважније на свету и да од њега зависи сва срећа и несрећа младих људи и једна државе.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић истакао је да су просветни радници, Град Пожаревац одувек репрезентовали на најбољи могући начин.

-И тако из године у годину, обликујете младе људе и директно утичете на њихове судбине и путеве којима ће корачати кроз живот. Поред искрене жеље да будете још боље плаћени, овај град чини све да у условима под којима обављате овај посао, будете уважавани како ви, тако и ваши ђаци, рекао је између осталог Спасовић.