У свечаним салонима градског здања у Пожаревцу, традиционално су уручена признања најбољим спортистима и екипама Града Пожаревца. Ову спортску манифестацију Спортски савез и медијска кућа „Реч народа“, уз подршку Града Пожаревца, организују дуже од 60 година.

Златан Костић, председник Спортског савеза Града Пожаревца који се обратио овом приликом, обећао је наставак борбе за још боље услове тренирања и такмичења за све спортисте.

-Неће бити лако на том путу надмашити текућу годину, јер резултат који је постигао град на пољу изградње спортске инфраструткуре ове године је фантастичан. Два нова борилишта у склопу Спортског центра Пожаревац која су била преко потребна, дата су на коришћење спортистима и то је оно што је Савез нарочито поздравио, свестан да нас то и обавезује. Загледани у будућност, захвални Граду , заједно са свим спортистима обећавамо још боље резултате, али и још већу масовност, рекао је Костић.

-Ова манифестација представља промоцију спорта као начин живота који подразумева рад на себи и сталну борбу, истакла је директoрка новинске куће „Реч народа“ Андријана Максимовић.

-Ово окупљање признање је вашим резултатима и трајању Речи народа, тако да, по традицији, на најлепши начин испраћамо 2022. годину. Посвећеношћу, дисциплином и упорношћу исписујете лекције из којих сви можемо много научити. То су вредности које свакодневицу, а тиме и живот, чине садржајнијим и смисленијим. Ви завршавате спортску, а ми у Речи народа 77. годину постојања настарије локалне новине у Србији, нагласила је Максимовић.

Испред пожаревачке локалне самоуправе најбољим спортистима и екипама, на наградама је честитао градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Према његовим речима, година за нама обиловала је успесима у спорту појединаца и екипа са наше територије, што је овај догађај истовремено и показао.

-Оно што нас нарочито радује јесте чињеница да је 2022. годину обележила и нова спортска инфраструктура која ће створити предуслове да се ти спортски резултати још више поправе. Наравно, сви успеси у спорту првенствено зависе од талента, воље и напорног рада оних који их постижу, тако да сву славу награђених убиру они сами, као и њихови тренери и породица. Као једну од својих идеја водиља ова локална самоуправа има равномеран развој свих сеоских и градских месних заједница. С тим у вези направили смо или реконструисали и неколико мањих терена и игралишта, знајући да се управо на њима праве први спротски кораци наших најмлађих суграђана, рекао је градоначелник Пожаревца.

НАГРАЂЕНИ

У конкуренцији најбољих младих селекција награђене су Јуниорска екипа Aтлетског клуба „Пожаревац“, затим пионирска екипа Одбојкашког клуба „Млади радник“, пионирска екипа Гимнастичког клуба „Партизан“, претпионирке ЖОК „Млади радник“ и кадетска екипа ОСР „Смуђ“.

У појединачној конкуренцији за најбоље младе спортисте признања су уручена најбољим младим спортисткињама Маши Рајић из Атлетског клуба „Пожаревац“, Мии Шарановић из Спортског риболовачког друштва „Дунавац“, Дуњи Крајић из Женског одбојкашког клуба „Млади радник“ и Милени Милетић, чланици „Core fitness“ удружења.

СРПСКИ АТЛЕТИЧАР ЕМИР БЕКРИЋ:

Будите најбоља верзија себе и у наредној сезони

Овогодишњој додели награда присуствовао је Емир Бекрић, српски атлетичар. Он је напоменуо је да су ове награде и учествовања на такмичењима за све спортисте велика част и обавеза, али и одговорност да осим што представљају себе и своје породице, они представљају и свој град.

-Желим вам да останете мотивисани, да наставите да радите и будете најбоља верзија себе и у следећој сезони, поручио је Бекрић

Најбољи млади спортисти у 2022. години су Вук Митровски из СРД „Дунавац“, Никола Станојевић одбојкаш ОК „Млади радник“, Вељко Дом из АК „Пожаревац“ и Андреју Арсићу из Карате клуба „Млади радник“.

У категорији најбољих сениорки и сениора, пехари и дипломе припале су Сари Миљковић (КБС 012), Сањи Јовановић из Маратон тима Пожаревац, Петру Вефићу из СО „Партизан“ Костолац, Предрагу Васићу, члану Стрељачке академије „Дејан Вукојевић“, Милошу Вуковићу из костолачког Рукометног клуба „Рудар“ и Ивану Илићу, одбојкашу ОК „Млади радник“ Пожаревац.

Најбоље сениорске екипе Града Пожаревца су Одбојкашки клуб „Млади радник“ Пожаревац, Стонотенисерски клуб „Пожаревац“ и Рукометни клуб „Рудар“ Костолац.

У категорији параолимпијских спортова посебне награде додељене су Живославу Ивановићу, екипи Клуба за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Полет“ и Драгану Вучену, тренеру Клуба „Полет“.
Пехаре су завредели и тренери Милош Илић из Атлетског клуба „Пожаревац“, Лепомир Ђорђевић (ОСР „Смуђ“) и Драган Ајдачић из Рукометног клуба „Рудар“ Костолац.

Награда за животно дело у области спорта уручена је Љубиши Јовићу, председнику и тренеру пожаревачког Џудо клуба „Бамби“.

За допринос спорту у Граду Пожаревцу повеље су додељене градоначелнику Саши Павловићу и члану Градског већа Милану Јовићу. За изузетне успехе и допринос спорту уручена су признања претходним председницима Спортског савеза града Пожаревца Војину Кузмановићу и Слободану Јовићу.

Постхумно повеље су додељене Сигфриду Зикију Лисовском, Вукашину Вулети Ивановићу  и Николи Ниџи Димитријевићу

Овом приликом Повеље су уручене и др Марку Стеванићу и Ирени Вавић.

За изузетне успехе и допринос спорту награде су припале и основним школама „Краљ Александар Први“, „Доситеј Обрадовић“, „Вук Караџић“, „Свети Сава“, „Свети владика Николај“, „Десанка Максимовић“, „Милош Савић“, „Јован Цвијић“, Предшколској установи „Љубица Вребалов“. Награђене су и средње школе Пожаревачка гимназија, Економско – трговинска школа, Медецинска школа, Пољопривредна школа „Соња Маринковић“, Политехничка и Техничка школа „Никола Тесла“ из Костолца, као и Јавна Установа „Спортски центар Пожаревац“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content