2020-09-09T14:07:43+02:00 9. септембра, 2020. 14:07 |

Пожаревац: Протестни скуп „Arrivе Litas“

Запослени и бивши радници компаније „Arriva Litas“ окупили су се данас испред Градског здања да још једном јавно искажу свој став „о неправилностима у поступку доношења одлука по окончању јавне набавке по моделу јавно – приватног партнерства, а за потребе превоза путника на територији града Пожаревца у наредних 15 година“.


У досадашњем поступку, понуда „Arrivе Litas“ је одбијена, а као разлог наводи се да компанија нема пословне и техничке капацитете који су јавном набавком тражени. С друге стране услове јавне набавке испуњавају „Контитнетал турс“ из Куле и „Дуга“ из Петловаче.

Након протестне вожње и шетње, у градском парку окупљенима се обратио председник Синдикалне организације „Arrivе Litas“ Весељко Петрушић.

-Будите уверени да синдикат неће дозволити да у тешким тренуцима у остваривању права на рад, достојанство и животну егзистеницију, не пружи одговарајућу подршку и помоћ радницима, јер смо били и бићемо солидарни, рекао је између осталог Петрушић.

Негослав Јовановић

Генерални директор „Arrivе Litas“ за Србију Негослав Јовановић сматра да је овај тендер „демонстрација моћи, силовање правде и права“.

-Доносиоци одлука нису у овој згради, нису ни у Београду, у републичкој Комисији за заштиту права понуђача. Доносиоци одлука су сакривени. Они се крију иза ових људи овде и њима није стало и није важно што је Литас 75 година растао са градом, што је Литас изграђивао овај град, што је хиљаде запослених чланова породица живело од ове компаније и велики број и данас живи, што ће стотине њих остати без посла уколико оваква одлука остане на снази, казао је Јовановић и додао да ће се компанија „Arrivа Litas“ борити законитим средствима у свим надлежним органима Републике Србије, а уколико ту не буде резултата, борбу ће наставити у међународним институцијама.