2018-02-20T21:07:00+01:00 20. фебруара, 2018. 14:38 |

ПОЖАРЕВАЦ: Прва седница Савета округа

У кабинету начелника Браничевског управног округа у Пожаревцу, организована је прва седница Савета округа у овој години. На позив начелника Браничевског управног округа Александра Ђокића, састанку су присуствали државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, заменик градоначелника Саша Павловић, као и представници општинских локалних самоуправа.

Начелник Округа Александар Ђокић истакао је да су на седници Савета представљени резултати остварени у прошлој години, али и најављени приоритетни пројекти у овој.
-Једна од битних активности, која је у нашој надлежности јесте и процес озакоњења, у коме су остварени одређени резултати. Зацртани циљ, да се процес заврши до краја мандата ове Владе, свакако да ће бити испуњен. Све ово из разлога што имамо помоћ надлежног министарства, када су у питању ангажовање новозапослених или пружање стручне помоћи, изјавио је начелник Браничевског управног округа.
Државни секретар Иван Бошњак најавио је да ће у Београду 22. фебруара бити потписан Споразум између групе општина и градова дуж сливова река. Он је указао на то да је Браничевски округ, у претходном периоду био прилично угрожен ванредним ситуацијама и климатским променама.

-Дужни смо да овај систем додатно унапредимо како бисмо га што боље превенирали. Ове године Министартво има озбиљне амбиције за унапређење прекограничне сарадње. У обзир ће бити узети програми о заштити животне средине, али и последично томе, управљање ванредним ситуацијама. Једна оптимистичка вест за ову годину је и да је процес рационализације и отпуштања на локалном нивоу завршен.