Пожаревачко Удружење грађана „Искорак“ протекле недеље одржало је редовну годишњу скупштину и конференцију за медије на којима се говорило о предстојећим изборима, екологији и актуелним питањима везаним за насељавање миграната.

Чланови Искорака, на редовној годишњој скупштини, разматрали су и усвојили извештај о раду и финансијски извештај за 2019. годину, утврдили основе програма активности за текућу годину и извршили допуну органа Удружења.  Наредних месеци највише пажње биће посвећено најављеним изборима. „Искорак“ препоручује суграђанима бојкот парламентарних избора, образлажући овакву одлуку „урушавањем институција, непоштовањем уставних и законских одредби на свим нивоима, великим притиском власти на запослене у јавном сектору и управи, као и потпуним медијским мраком“. Међутим, учесници годишње скупштине сматрају да је Удружење јединствена грађанска иницијатива способна да захтеве суграђана артикулише кроз институције локалне самоуправе и тако допринесе решавању еколошких, инфраструктурних, комуналних и економских проблема на подручју града, те позивају на излазак на локалне изборе.

-Удружење и одборници „Искорака“ и у текућем мандату представљали су једини глас разума  у раду Скупштине града Пожаревца и Скупштине градске општине Костолац. Спремни су да наставе започету мисију на следећим локалним изборима и својим стручним потенцијалима учине могућим бољи живот у свим сеоским и у оба градска насеља. Отуда одлука да се 26. априла изађе на локалне изборе, а  Удружење ће представљати прави домаћини, успешни и доказани људи свих струка и занимања, стручњаци различитих профила са визијом и конкретним програмима за решавање нагомиланих локалних проблема. У скупштинским наступима посебно смо реаговали на чињеницу да су и у 2019. годину, као и претходне 2018. пренете 2,3 милијарде динара неутрошених буџетских средстава која су претежно била планирана за важне инвестиције, рекао је, између остлог председник Искорака др Звонимир Благојевић и додао да су одборници Искорака дискутовали и о  комуналним проблемима, опструкцији у раду савета месних заједница кроз одлагање избора, изградњи индустријске зоне,  обилазници Пожаревац-Костолац, реконструкцији градске болнице, демонтажи надвожњака на улазу у Костолац, еколошким и другим питањима.

На бројне иницијативе и одборничка питања у Скупштини Костолца указао је одборник и потпредседник Удружења Жарко Дебељачки. Заменик председника Удружења и одборник у Скупштини града Пожаревца др Милан Тадић оценио је да у наредном периоду предстоји максимална активност свих чланова и симпатизера, а председник Надзорног одбора Зоран Дубајић истакао је да Удружење нема велике приходе, те да је финансијско пословање у 2019. години било у складу са законима.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content