Уз руску песму „Подмосковске вечери“, у гробницу, поред некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, у дворишту породичне куће у Пожаревцу, положена је урна са посмртним остацима његове супруге Мирјане Марковић.

Осим многобројних грађана, на вечни починак испратили су је и министарка у Влади Србије Славица Ђукић Дејановић, као и бивши сарадници Никола Шаиновић, Милутин Мркоњић, Жарко Обрадовић, редитељ Љубиша Ристић, чланови Удружења “Слобода”, лидер радикала и народни посланик Војислав Шешељ, председници Градског и Окружног одбора СПС Слободан Јовић и Милић Јовановић… Сахрани нису присуствовали најближи чланови породице Милошевић.

Многобројни венци положени су на гроб проф. др Мирјане Марковић, међу којима и венац министра Ивице Дачића.

Опроштајне говоре одржали су проф. др Милован Бојић, породични пријатељ и Момир Булатовић, почасни председник Удружења “Слобода”. Бојић је између осталог рекао да је историјска наука већ потврдила величину Слободана Милошевића и његове жртве,  а да ће тек показати колика је жртва била њена и њене деце.

-Овде се завршава круг двоје људи који се никада нису растајали. Мира је била срећна жена, а књиге које је писала говориле су о њој, казао је Момир Булатовић.

Ћерка Марија Милошевић мајци је упутила опроштајно писмо, које је на сахрани прочитао Слободан Булатовић.

Полагању урне претходила је комеморација одржана у пожаревачком Центру за културу, на којој су се обратили Урош Шуваковић и Драган Костић.

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content