2018-12-10T09:48:34+01:00 7. децембра, 2018. 00:05 |

ПОЖАРЕВАЦ: Савез за Србију, опозиција окупљена због демократизације

У Пожаревцу је, 6. децембра, одржана конференција за медије представника четири политичке групације окупљене у Савезу за Србију, градских одбора Демократске и Народне странке, Драгана Ђиласа и Српског покрета „Двери“.

Ове четири опозиционе групације, без обзира на политичке разлике, су се окупиле и обавезале декларацијом да ће на локалном нивоу заједничка сарадња бити утемељена на заједничкој платформи политичке борбе за демократски и слободни, социјално одговорни, економски и културно бољи Пожаревац и Србију.

Дејан Савић, председник Градског одбора ДС сматра да се створио капацитет и енергија на чврстим темељима зато што је Србија поново, после 20 година у претполитичком стању:

„Боримо се за право да изговоримо своје политичко мишљење и да се оно слободно објави, зато је Савез за Србију нужност и неминовност данас“.

Мирко Мирковић, председник Градске организације Срспког покрета „Двери“ очекује да грађани, без обзира на идеолошке разлике окупљених странака, препознају снагу и искреност Савеза, док Ненад Илић из Народне странке Вука Јеремића, обраћајући се новинарима подвлачи да „ грађани исто као и Савез препознају куда води медијски мрак у Србији, али и куда води одлазак младих из Србије:

„Хоћемо заједно да направимо нешто боље у овом граду“, рекао је.

Горан Петровић је испред странке Драгана Ђиласа потписао Декларацију Савеза Пожаревац подсећајући да су се ове четири политичке групације још у септембру окупиле око заједничког циља.

Савез за промене је отворен за све јасно опозиционо профилисане групе грађана и политичке странке које деле политичке циљеве и вредности Савеза, речено је на конференцији за медије.

                                                                                                        Д. Деурић