2021-01-27T14:08:15+01:00 27. јануара, 2021. 14:03 |

Пожаревац: Савиндан у школи која носи име светитеља

У Основној шкoли „Свети Сава“ која носи име првог српског просветитеља и архиепископа, резањем колача у присуству свештеника, награђених  ученика и чланова Школског одбора, обележен је Савиндан.

Ове године је колач из руку колачара, директорке Маргарете Секуловић, отишао у руке председнице Школског одбора Светлане Спасић.

Директорка Секуловић честитала је школску славу  и пожелела да светосавски дух да свима снагу како би се што пре превазишли проблеми, ситуације и околности у којима се налазимо.

Ученици ове школе снимили су приредбу поводом Дана  духовности и поставили је на Јутјуб канал.

Резање славког колача обављено је и у издвојеном одељењу у Ћириковцу.

 

                                    НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ

Као и сваке године поводом школске славе, ОШ „Свети Сава“ наградила је најбоље литерарне и ликовне радове ученика млађих  и старијих разреда. Ове године тема је била „ Кроз векове Савин извор тече, кроз векове његове нас речи лече“.

У категорији старијих разреда на литерарном конкурсу прву награду је освојила Марија Рајковић, ученица 8/1, друго место припало је Иви Милојевић, ученици 7/2 , док је треће место освила Матилда Мирковић, ученица 6/2.

У категорији млађих разреда прво место припало је Милици Стојковић, ученици 4/2, друго место завредео је Мартин Мирковић, ученик 4/2 и треће место припало је Тамари Марјановић, ученици 3/1.

У категорији старијих разреда на ликовном конкурсу  прво место освојила је Теодора Дамњановић ученица 8/1, друго место припало је Милици Васић, ученици 7/3, а треће место је заузела Милица Дичић, ученица 6/1.

У млађој категорији, прво место припало је Јанку Јецићу, ученику 1/1, друго место освојио је Михајло Дукић ученик 4/2, док је треће место припало Ђорђу Живановићу, ученику 2/1.

 

И.Р.