2018-09-24T14:06:58+02:00 24. септембра, 2018. 13:55 |

ПОЖАРЕВАЦ: Симоновић нови начелник Градске управе

Александар Симоновић изабран је за новог начелника Градске управе у Пожаревцу на период од пет година. Ту је одлуку протеклог четвртка, 20. септембра, донело Градско веће, након окончања конкурса.

Иначе, он тај посао обавља већ осам месеци, откако је претходна начелница дала оставку. У септембру протекле године постављен је на место заменика начелника пожаревачке Градске управе.

У Градској управи је запослен од 2015. године и радио је на местима вишег стручног сарадника Одсека за скупштинске послове у Одељењу за општу управу и скупштинске послове Градске управе Града Пожаревца, а од 2016. године постаје шеф Одсека за стручне послове градоначелника и Градског већа у Одељењу за послове органа града, информационе технологије и комуникације.

Рођен је 1986. године у Пожаревцу, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је 2011. године на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Након завршетка студија почиње да ради на месту судијског приправника у Прекршајном суду у Пожаревцу, а потом и у Основном суду у Пожаревцу, одакле прелази је на место правног саветника у једном приватном предузећу. Положио је правосудни испит.