2021-01-18T09:39:27+01:00 18. јануара, 2021. 09:36 |

Пожаревац: Спортска опрема пионирима Младог радника

 

Град Пожаревац, Спортски савез Града и Ауто кућа „Миркос“ донирали су пионирима Фудбалског клуба„Млади радник 1926“ Пожаревац 40 дресова. Поклонима се придружио и власник ресторана „Код Галета“ који је донирао 50 мајица и шортсева за децу која тренирају у Клубу.

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић, истакао је да и у овако тешкој ситуацији, у којој се због корона вируса нашао и спорт, Град Пожаревац наставља да помаже спортске клубове.

-Ово је само један од начина како да помогнемо млађе селекције да имају што боље услове за бављење спортом. Ту је и финансирање редовних годишњих програма, за шта Град издваја огромна средства, посебни програми, али и овакве акције. Град ће подстаћи развој спорта и створити боље услове за децу, рекао је Јовић.

Председник Спортског савеза Града Златан Костић, нагласио је да ће Спортски савез, на челу са Градом и даље спроводити овакве акције. Он је додао да ће се спорт развијати без обзира на ситуацију.

                                                 НЕОПХОДАН ПОМОЋНИ ТЕРЕН

Припреме Првог тима ФК „Млади радник 1926“ Пожаревац почеле су у понедељак, 18. јануара, и одвијају се у Балону Спортског центра Пожаревац.

Председник Управног одбора Клуба Сенад Марић, захвалио се Спортском савезу, Граду и спон зорима на донацији, али и истакао горући проблем Младог радника, недостатак помоћног терена:

– Град Пожаревац је расписао тендер за пројектну документацију која је неопходна за изградњу помоћног терена чија локација је одређена. Неколико фирми се на тендер јавило и надам се да ће у току пролећа почети радови. Град и спонзори улажу велика средства, али деца немају добре услове за тренирање. У Балону нема грејања и понекад је немогуће радити. Сматрам да Млади радник заслужује да има свој помоћни терен, рекао је Марић, додавши да је Балон направљен за потребе млађих категорија и школе фудбала Младог радника.

Марић је подсетио да ФК „Млади радник“ постоји од 1926. године, те да је једини клуб у Србији који нема помоћни терен, а дотакао се и питања стадиона МИП-а, о чијем статусу одлучује Апелациони суд у Крагујевцу.

И.Р.