Представници Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу су на два штанда у центру града, на Старом корзоу и у Градском парку делили пролазницима билтен под називом „150+“. Јавности су овом приликом представљени резултати које је СНС на нивоу Републике, а и локала, остварио током шестогодишњег рада.

У изјави за медије, председник пожаревачких напредњака Бане Спасовић, између осталог, осврнуо се на незапосленост која је 2012. године била око 25,5 посто, а данас 11,3 процента.

 

  • Улагало се у туризам, привреду, Војску Србије… Напомињем да је вредност инвестиција у Србији већа него у свим земљама Западног Балкана заједно, истакао је први човек пожаревачких напредњака и градоначелник Пожаревца Спасовић, и додао:
  • На територији Града Пожаревца, у Термоелектрану Б3 уложено је више од 800 милиона долара. Једна од већих инвестиција је и изградња костолачке луке, прве на Дунаву после Другог светског рата у Србији, у коју је уложено више од 15 милиона евра. Споменимо и реализацију пројекта у Основној школи „Јован Цвијић“ вредну 100 милиона динара, као и реконструкцију ОШ „Вук Караџић“ у Забели у коју је уложено 30 милиона динара. Близу 18 милиона евра утрошено је за гасификацију Града. Окончани су и радови на изградњи заобилазнице Пожаревац – Костолац, постављена је нова расвета на улазу у град, више од 120 канделабера јавне расвете, а од значаја су и инвестиције у Љубичеву од 70 милиона динара, затим радови на Хиподрому, Археолошком налазишту Виминацијум, радови на згради Прекршајног суда (више од 55 милиона динара), али и атарски путеви изграђени у дужини од 40 километара.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content