Председник Градског одбора Странке слободе и правде Пожаревац Владан Милосављевић, у саопштењу за јавност, поручује да је „усаглашавање са вредностима и правилима Европске уније крај актуелног наопаког система, те успостављање оквира за очување енергетског сектора, заштиту и поштовање права радника, ослобађање од партијских притисака и уцена и стварање услова за пристојан и нормалан живот“.

– Током десет година власти СНС режима број становника у Пожаревцу и Kостолцу се смањио за 9.000 и, нажалост, тај тренд се наставља. Нити једна инвестиција овде није стигла, док је Огранак „ТЕ-KО Kостолац“ постао партијски плен. Издвојена костолачка предузећа се нису вратила под окриље ЕПС-а и поред обећања министарке енергетике Зоране Михајловић, датог радницима 2013. године. Насупрот томе, ЕПС-у сада прети даље сужавање надлежности, а радници стрепе услед стварања правног оквира за приватизацију овог предузећа. Улаз у Kостолац затворен је већ пет година, јер је очигледно компликовано реконструисати надвожњак дужине 160 метара, наводи Милосављевић, између осталог, у саопштењу и додаје:

– Отуда, не чуди што се урушавају оба стуба која су стварала привид благостања и богатства читавог овог краја. Први су просечне плате у Kостолцу, које су сада по први пут испод републичког просека, а други су дознаке из иностранства, којих ће бити све мање, јер данас одавде одлазе читаве породице са намером да се више не врате.

Share.

Comments are closed.

Skip to content