У Пожаревцу су потписани уговори о стипендирању 59 студената са територије Града, 46 студената основних студија и 13 студената мастер и академских студија. Уговоре је у име пожаревачке локалне самоуправе потписао градоначелник Бане Спасовић.

Ове године је из буџета у ове сврхе утрошено 5,9 милиона динара. Сваки студент, десет месеци добијаће по 10.000 динара, што укупно чини 100.000 динара за школску годину.

Градоначелник напомиње да се буџет за стипендирање, из године у годину увећава.

-Водећи бригу о градском буџету свесни смо да улагање у образовање мора бити у самом његовом врху као ставка која своје резултате не показује брзо али показује – увек. То јесте део дугорочног плана развоја Пожаревца, а крајњи циљ је да што више драгуља задржимо у својој ризници, односно што више вас у нашем Пожаревцу и Србији. Желимо да вас промовишемо као инспирацију свим младим људима јер знање и вештине које поседујете нису стечени рођењем или породичним наследством, већ искључиво сопственим талентом и вредним и напорним радом, рекао је Спасовић.

Одлуку комисије саопштила је чланица Градског већа Весна Пејић, која је напоменула да ће Град наставити да подржава младе студенте. Такође, позвала је све оне који нису добили стипендију, да конкуришу у оквиру новог позива који је објављен 29. јануара, а на основу кога ће бити додељено 10 стипендија за основне и једна за мастер и докторске студије.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content