2020-06-15T13:20:20+02:00 15. јуна, 2020. 12:45 |

Пожаревац субвенционише још један приватни вртић: Места за још 85 малишана

Град Пожаревац склопио је споразум са приватном Предшколском установом „Лилипут 012“ у којој ће субвенционисати боравак деце са листе чекања за Предшколску установу „Љубица Вребалов“ Пожаревац.

Начелник Градске управе Александар Симоновић истиче да је потписивањем споразума о сарадњи омогућено родитељима да остваре право на накнаду дела трошкова боравка деце у овој установи. Град ће боравак деце субвенционисати са 15 200 динара, а родитељи ће издвајати износ од 3 800 динара месечно.

– Реч је о предшколским установама које су акредитоване од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Вртић „Лилипут 012“ може да прими 85 малишана,  а уз вртић „Здраво дете“, где може да борави 110 малишана,  практично смо омогућили свим родитељима на територији града Пожаревца да остваре накнаду дела трошкова боравка њихове деце у предшколској установи и тиме решили велики проблем, рекао је Симоновић.

Директорка ПУ„ Љубица Вребалов “ Тања Лончар истакла је да јој је драго што град шири капацитете за прихват деце у вртиће, те путем субвенционисања приватних вртића омогућава упис свих малишана чији су родитељи конкурисали  за пријем у градску Предшколску установу.

Власник ПУ „Лилипут 012“ Никола Голубовић захвалио се Градској управи на брзом одговору када је реч о субвенцијама и истакао да ће се у вртићу  бавити здравим одрастањем деце, као и добром сарадњом са родитељима.

ПУ „Лилипут 012“ се налази у Пожаревцу у Улици Братства и јединства број 20 .

 

И.Р.