2020-06-16T12:38:32+02:00 16. јуна, 2020. 12:38 |

Пожаревац: Суверенисти, своји на своме

Група Грађана „Доста је Било – Саша Радуловић“ на локалним изборима биће под бројем 5 на гласачком листићу.Симболично, јер су, кажу, нови људи чиста петица.

-На нашој листи одборничких кандидата и јесу нови људи којима је чланство у Покрету Доста Је Било прво политичко ангажовање. Пристојни, остварени, људи препознатљиви у својим професијама. Половину наше листе чине чланови покрета ДЈБ, а другу половину нестраначке личности. Међу њима су носилац листе Слободан Васић Васа, власник Радија Браво, оснивач хуманитарног удружења Солидарност Online Požarevac, Татијана Стојадиновић, васпитач и председник ОО ДЈБ Пожаревац, Ивица Миленковић, пољопривредник из Кличевца, Зоран Ђокић Лека, предузетник, др Ивица Здравковић, Мирослав Станковић Чунак, организатор у КСЦ, Зоран Марковић, предузетник из Кличевца, Љиљана Ракић Бошковић, хоровођа и други.

У Скупштини града Пожаревца бориће се за:

-Раздвајање политичких и професионалних функција. Да стручни људи воде јавна предузећа, а не партијски кадрови везани функцијом вршиоца дужности.

-Транспарентно располагање нашим новцем. Буџет града припада свим грађанима и свако има право да зна како се троши. Уговори везани за јавну потрошњу морају бити јавни и свима доступни. Контрола јавне потрошње и обавештење о сваком послу и уговору који се плаћа њиховим новцем.

-Максималну слобода локалних медија, јер само економски независни медији могу истинито, непристрасно и правовремено информисати грађане. Препоруке оба новинска удружења Србије НУНС и УННС да локалне смоуправе издвајају 1 до 1,5 % из буџета за медије се морају схватити озбиљно, јер је то у интересу свих грађана.

-Инвестиције. Деценијама пропуштамо да решимо најосновније предуслове и бивамо дисквалификовани за било какаве инвестиције. Једна од ставки је ново трафо поље. Велике фабрике раде на струју, а ми који производимо струју за пола Србије је немамо ни за становништво.

-Нови вртић. Вртићи су преоптерећени и опет нема места за све малишане.

-Завршетак нове болнице.

-Пружање максималне подршке свим спортовима и клубовима. У њима је здравље наше деце.

-Испитивање потреба села. Буџет града Пожаревца омогућава да се уради много тога да живот људи са села буде много лакши. Регулисање одношења отпада, водовод, подршка раду локалних КУД-ова, који су једина светла тачка у мраку у који су нам села упала.

-Фабрика воде, фабрика за пречишћавање отпадних вода и решење градске депоније у наредне 4 године су апсолутни приоритет.

Знајте да 21. јуна држите један део свог и живота ваше деце и унучади у рукама. Не бацајте тај делић своје моћи улудо. Промене на боље су могуће. Доста је било, број 5.