Белгијска компанија „Ecolux Recycling See“, једна је од највећих у свету у области рециклаже пластичног отпада, ПЕ рециклираних гранула и ПЕТ рециклираних флекица. Посебно се истиче технологијом прања, сортирања, млевења и екструдирања пластике за производњу. У питању је неопасан отпад, а осим производње и упошљавања грађана, циљ јој је и заштита животне средине.

Фирма „Ecolux Recycling See“ је у Пожаревац дошла прошле године и сместила се на простор некадашње Шећеране. Допремљене су и у погон стављене све машине.

У радни однос до сада примљено је 100 радника, а још 200 са 1, 2, 3. и 4. степеном стручне спреме, биће потребно на линијама за сортирање.

Производне погоне ове компаније данас су посетили градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и руководилац Одељења за локални економски развој Града Марко Савић.

Представник „Ecolux Recycling See“ Ју Лин Ванг је у изјави за медије истакао да се компанија бави рециклажом пластике, читав процес производње обавља се у Пожаревцу. Процесуирана пластика у Пожаревцу извози се у Западну Европу и Кину.

Градоначелник Спасовић напоменуо је да се на тржишту рада у Пожаревцу тренутно налази више од 35 посто лица са НКВ стручном спремом, која ова компанија, највећим делом има намере да запосли.
Спасовић је изразио наду да ће се незапослени грађани заинтересовати за ове послове, као и да ће „Ecolux Recycling See“ проширти своје производне погоне.

Share.

Comments are closed.

Skip to content