На територији града Пожаревца у систему субвенција раде четири приватна вртића капацитета 362 детета, а тренутно је попуњено 220 места. Новоотворени вртић „Blue Bunny“ налази се у Улици Кнеза Лазара 12 и према речима директорке Милице Дмитровић има две васпитне групе са 25 малишана, четири васпитача, а пун капацитет је 42 детета.

-Овде смо сви део једне велике породице, где је брига о сваком детету подједнако важна, као и жеља да се припремимо за будућност где се различитости поштују и негују, а сваки дечији осмех је снага која нас покреће, истакла је Милица Дмитровић. Она се овом приликом захвалила локалној самоуправи на подршци у оснивању и развијању приватних предшколских установа, чиме се, како је рекла, доприноси да сви малишани имају своје место у вртићима уз истовремени развој приватног сектора.

Обилазећи новоотворени вртић, градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање др Горан Несторовић уверили су се да су услови подједнако добри као и у државним објектима. Павловић је подсетио да у приватним вртићима тренутно има 142 слободна места и позвао родитеље да, уколико буду одбијени у државном вртићу, место потраже у једној од четири приватне предшколске установе, јер је месечна цена боравка иста, 3.800 динара.

-Остатак до пуне цене која износи 19.000 динара субвенционише Град и то је дало резултате јер је дошло до повећања уписа деце у приватне вртиће. Од почетка године до данас путем ребаланса и издвајања из текуће буџетске резерве опредељено је 37 милиона динара више за субвенционисање боравка деце у вртићима. Такође, очекујемо отварање још једног приватног вртића и повећање капацитета на више од 400 малишана, закључио је градоначелник.

Share.

Comments are closed.

Skip to content