Смањење незапослености међу женском популацијом која живи у руралном подручју главни  је циљ пројекта „Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“. Пројекат који се у Пожаревцу спроводи од краја јуна  финансиран је од стране UN WOMEN програма, у вредности од 500 хиљада динара и трајаће до краја новембра.

Ивана Гавриловић, менаџер пројекта истиче да је план да се ојача  женско предузетништво унапређењем вештина и способности жена које живе на селу. Планирана је обука за започињање пословања  40 жена из сеоског подручја и израда 20 бизнис планова  заинтересованим  учесницима. Најпре  ће се обићи сеоска насеља и представити идеја. Након тога исто ће бити урађено у Градској управи Пожаревца и можда у Градској општини Костолац, у зависности од тога из којих сеоских насеља бити заинтересоване.

– Пројекат такође предвиђа подршку, односно помоћ при конкурисању за добијање средстава за започињање пословања, рекла је Гавриловић и нагласила да Савет за родну равноправност активно учествује у овом пројекту, поред осталих активности предвиђених акционим планом.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content