Спортски терени Дома ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ су током јучерашњег поподнева окупили велики број младих Пожаревљана. Наиме, другу годину за редом на овом простору уз подршку Града Пожаревца, Спортског савеза Пожаревца, Културно – спортског центра Пожаревац и Пољопривредне школе „Соња Маринковић“,  отпочела је летња спортска радионица Кошаркашког клуба „Пожаревац“ „Кошаркашко лето 2018.“ чији је мото „Кошарка за све!“

Полазнике су овом приликом посетили Ана Миљанић, члан Градског већа, Златан Костић, председник Спортског савеза града Пожаревца, као и Дарко Милојевић, председник Кошаркашког клуба „Пожаревац“.

– Оно што је битно, Град Пожаревац ће ове године подржати догађај одређеним средствима јер желимо да што више тренира један од наших најтрофејнијих спортова, истакла је Ана Миљанић. – Подржаћемо сваку сличну иницијативу, о било ком спорту да је реч, но, изузетно смо поносни на ову спортску радионицу, јер ће свако дете које жели да тренира кошарку моћи током лета потпуно бесплатно да се бави овим спортом.

Како смо сазнали, бесплатна обука се  обавља  под стручним надзором искусних тренера Кошаркашког клуба „Пожаревац“ који ће настојати да својим искуством и ентузијазмом пренесу знање на младе и да после обуке што већем броју учесника омогуће улазак у чланство овог Клуба.

– И ове године радићемо за сву децу која су у граду, желе да се друже, играју лоптом, али и науче или усаврше кошаркашку вештину, рекао нам је Дарко Милојевић. – Сами тренинзи зависе од групе и узраста деце, тако да ће се радити сегментарно током читавог дана. Са поносом истичем да је са нама професор Иван Папић  оперативни тренер млађих категорија који ће радити са најмлађим узрастом и девојчицама, тако да ће деца кроз игру научити много тога.

Током трајања „Кошаркашког лета“ очекује се долазак и Милоша Теодосића капитена репрезентације Србије, са неколицином својих играча, организоваће се посете Кошаркашком кампу на Сребрном језеру, једном до два пута недељно деца ће ићи на градски базен, а очекују се и још неки сродни садржаји.

Иначе, у „Кошаркашко лето“ дечаци и девојчице могу се укључити и накнадно, и биће довољно само да дођу на спортске терене на Тулби и јаве се неком од тренера.  Летња спортска радионица Кошаркашког клуба „Пожаревац“ „Кошаркашко лето 2018.“  трајаће до последњих дана августа, односно, до првих припрема за почетак нове школске године.

 Текст и снимци: Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content