У Градском здању у Пожаревцу представљена је “Поносна картица 3+“ за све породице са троје и више деце.

Картица ће им обезбедити  одређене попусте у бројним продајним објектима, установама и јавним предузећима широм Србије.

Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, рекао је да се Град Пожаревац на различите начине укључује у решавање проблематике ниског наталитета и подсетио да свака рођена беба добија  на поклон ауто седиште, док се за прворођено дете из буџета одваја по 40 000 динара.

-Град се активно прикључио и акцији „Поносна картица 3+“ , рекао је Илић и  позвао привредне субјекате и спортске клубове да се укључе и на тај начин покажу колико су  друштвено одговорни.

Јелена Николић, председница Савета за равноправност полова Скупштине града Пожаревца, подсетила је да картица омогућава одређене попусте.

– Привредни  субјекти сами одређују висину попуста који одобравају  доносиоцу Поносне картице. Право на картицу имају све породице које имају троје или више деце, од којих је бар једно дете малолетно. Свака продавница ће имати обележје са налепницама како би маме препознале места са попустима, рекла је Николић захваливши се привредницима који су се одазвали акцији.

Информације о картици  могу се добити лично, одласком у Градску управу у канцеларију број  12 или путем мејла: info@szrrpozarevac.rs. Пријављивање је могуће и путем телефона   на број 012-539-716 или Фејсбук странице: Савет за равноправност полова Скупштине града Пожаревца.

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content