2020-07-20T13:52:39+02:00 20. јула, 2020. 13:52 |

Пожаревац: У заједничкој акцији давања крви

У организацији Групе грађана „Не дамо светиње “,  Мото клуба „Острог “ и Црвеног крста Пожаревац, у понедељак,  20. јула, одржана је акција добровољног давања крви под слоганом „Крв дајем, светиње не дајем“.

Испред  Удружења „Не дамо светиње“ Пожаревац,  Mиодраг Срдановић је истакао да ово Удружење постоји као подршка Србима у Црној Гори који су изложени свакодневној репресији тамошњег режима и покушајима отимања светиња. Напоменуо је да удружење није политичка организација већ скуп људи који се залажу за очување српских светиња.

-Имајући у виду епидемиолошку ситуацију,  одлучили смо се да организујемо и учествујемо у  хуманитарној акција давање крви. Тим малим,  а за оне којима је крв потребна, великим кораком, сматрамо да ћемо успети некоме да спасимо живот, рекао је Срдановић.

Председник Мото клуба „Острог“ Никола Бањац , каже да је у основи њиховог Клуба вера и да осим у Пожаревцу имају чланове у Кули, Пожеги, Новим Бановцима…

– Ово је прва хуманитарна акција нашег Клуба,  настојаћемо да убудуће организујемо  што више оваквих и сличних активности хуманитарног карактера, рекао је Бањац  додавши да је Мото клуб  „Острог“ основан у Херцег Новом с благословом митрополита црногорско – приморског  Амфилохија, а на молбу професора Душана Тадића.

И.Р.