Ученици и наставници Основне школе “Свети Сава” у Пожаревцу и образовних установа из Португала, Шпаније, Италије, Турске и Пољске посетили су данас пожаревачко градско здање. Сви они учесници су пројекта под називом „Светло, камера, акција“ који се реализује у оквиру програма Ерасмус плус.

За учеснике пројекта председник Скупштине Предраг Мијатовић организовао је пријем. Како је рекао, захваљујући Основној школи „Свети Сава“ и њеном учешћу у програму „Ерасмус плус“ град је у прилици да угости пријатеље из Португала, Шпаније, Италије, Турске и Пољске.

-Програм „Светло, камера, акција“ који се ових дана реализујете у нашем граду имаће за циљ да у будућности поспеши механизме преношења знања. Са друге стране, уверен сам, допринеће и стварању неких нових пријетаљстава који ће резултирати додатном повезивању наших народа и држава. Утолико више, јер сте сви млади људи, пуни живота и без предрасуда који на свет гледају широм отворених очију. Будући да сте сви ви одабрани испред својих школа, градова и земаља, јасно нам је да у нашој градској кући бораве ученици који ће бити носиоци у својим срединама из различитих друштвених области, поручио је председник локалног парламента.

-Пројектом је предвиђено да се преко јутјуб канала приказују, односно дистрибуирају корисни садржаји везани за туристичке понуде иностраних дестинација и демонстрирају различити садржаја, бројних активности које је могуће приказати путем овог канала, изјавила је директорка ОШ “Свети Сава” Маргарета Секуловић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content